Blok czekoladowy
Odbyły się kolejne zajęcia kulinarne. Chętnych do zrobienia bloku czekoladowego nie brakowało ponieważ, jak się okazało, prawie wszyscy mieszkańcy bursy bardzo lubią ten smakołyk. Deser był smaczny i wciągający, na jednym kawałku nikt nie mógł poprzestać. Nawet okruszki zostały zjedzone.
Alina Radziszewska
Po raz kolejny w bursie odbyły się zajęcia kulinarne, które nadzorowała p. Alina. Zgłosiło się dużo chętnych do robienia bloku czekoladowego, a jeszcze więcej do jedzenia. Smak owego dzieła kulinarnego był niespotykanie wyśmienity. W szybkim tempie zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.
Wojtek Szeweluk
W dniu 20 września na terenie BSA zorganizowaliśmy pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne przeprowadzone przez panią Alinę Radziszewską.
Naszym wyzwaniem był tym razem blok czekoladowy, który przygotowaliśmy wspólnymi siłami w kuchni bursowej. Po pokruszeniu herbatników, roztopieniu czekolady, wymieszaniu wszystkiego z mlekiem w proszku, dodaliśmy bakalie.
I tak następnego dnia wszyscy, wychowankowie i wychowawcy, mogliśmy delektować się pysznym blokiem czekoladowym.
Olga Pęsiek
Dnia 19 września w BSA odbyły się zajęcia kulinarne. Dzieci, pod czujnym okiem pani Aliny Radziszewskiej wykonały blok czekoladowy.
Najpierw wychowankowie pokruszyli herbatniki, a następnie przy pomocy wychowawcy zrobili masę na pyszne ciasto. Pomimo wielkich protestów, dzieci musiały zostawić deser w lodówce na całą noc. Następnego dnia młodzi kucharze zajadali się własnoręcznie przygotowanym przysmakiem. Poczęstowali nim również innych wychowanków.
Matylda Bałażak