Post on 25 wrzesień 2017

Blok czekoladowy

Odbyły się kolejne zajęcia kulinarne. Chętnych do zrobienia bloku czekoladowego nie brakowało ponieważ, jak się okazało, prawie wszyscy mieszkańcy bursy bardzo lubią ten smakołyk. Deser był smaczny i wciągający, na jednym kawałku nikt nie mógł poprzestać. Nawet okruszki zostały zjedzone. 

Alina Radziszewska

1
1 1
2
2 2
3
3 3
4
4 4
5
5 5

 

Po raz kolejny w bursie odbyły się zajęcia kulinarne, które nadzorowała p. Alina. Zgłosiło się dużo chętnych do robienia bloku czekoladowego, a jeszcze więcej do jedzenia. Smak owego dzieła kulinarnego był niespotykanie wyśmienity. W szybkim tempie zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Wojtek Szeweluk

 

 

            W dniu 20 września na terenie BSA zorganizowaliśmy pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne przeprowadzone przez panią Alinę Radziszewską.

Naszym wyzwaniem był tym razem blok czekoladowy, który przygotowaliśmy wspólnymi siłami w kuchni bursowej. Po pokruszeniu herbatników, roztopieniu czekolady, wymieszaniu wszystkiego z mlekiem w proszku, dodaliśmy bakalie.

I tak następnego dnia wszyscy, wychowankowie i wychowawcy, mogliśmy delektować się pysznym blokiem czekoladowym.

Olga Pęsiek

 

            Dnia 19 września w BSA odbyły się zajęcia kulinarne. Dzieci, pod czujnym okiem pani Aliny Radziszewskiej wykonały blok czekoladowy.

Najpierw wychowankowie pokruszyli herbatniki, a następnie przy pomocy wychowawcy zrobili masę na pyszne ciasto. Pomimo wielkich protestów, dzieci musiały zostawić deser w lodówce na całą noc. Następnego dnia młodzi kucharze zajadali się własnoręcznie przygotowanym przysmakiem. Poczęstowali nim również innych wychowanków. 

Matylda Bałażak