Smacznie i zdrowo – ciasteczka owsiane
„Powinniśmy się zadowolić czystym,
prostym pożywieniem, przygotowanym
w prosty sposób.”
Ellen G. White
Idzie wiosna więc stawiamy na zdrowie. A nic bardziej zdrowego niż płatki owsiane. Upiekłyśmy więc ciastka, których głównym składnikiem były właśnie płatki owsiane. Według innego przepisu zrobiłyśmy ciastka owsiane niewymagające pieczenia. I jedne i drugie smakowały znakomicie.
Alina Radziszewska
12 marca na zajęciach kulinarnych piekliśmy ciasteczka owsiane. Zajęcia prowadziła pani Alina Radziszewska. Zgłosiło się kilka osób.
Najpierw zmieszaliśmy miękkie masło z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodaliśmy do masy jajko i powtórnie wymieszaliśmy wszystko. Na końcu wsypaliśmy płatki owsiane, delikatnie połączyliśmy składniki i uformowaliśmy z ciasta kulki.
Po upieczeniu częstowaliśmy się wypiekami. Były przepyszne.
Alek Nawrot