Smacznie i zdrowo – ciasteczka owsiane 

„Powinniśmy się zadowolić czystym,
prostym pożywieniem, przygotowanym
w prosty sposób.”

Ellen G. White

 

1
1 1
2
2 2
3
3 3
4
4 4
5
5 5
6
6 6
7
7 7
8
8 8
9
9 9

 

          Idzie wiosna więc stawiamy na zdrowie. A nic bardziej zdrowego niż płatki owsiane. Upiekłyśmy więc ciastka, których głównym składnikiem były właśnie płatki owsiane. Według innego przepisu zrobiłyśmy ciastka owsiane niewymagające pieczenia. I jedne i drugie smakowały znakomicie.

Alina Radziszewska

 

          12 marca na zajęciach kulinarnych piekliśmy ciasteczka owsiane. Zajęcia prowadziła pani Alina Radziszewska. Zgłosiło się kilka osób.
Najpierw zmieszaliśmy miękkie masło z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodaliśmy do masy jajko i powtórnie wymieszaliśmy wszystko. Na końcu wsypaliśmy płatki owsiane,   delikatnie połączyliśmy składniki i uformowaliśmy z ciasta kulki.
Po upieczeniu częstowaliśmy się wypiekami. Były przepyszne.

Alek Nawrot